Dessvärre ligger bolaget vilande tills vidare. Anmäl till nyhetsbrev – för uppstart igen!

Instruktioner för pooltaksval

Pooltak är en viktig investering för en poolägare då det ger flera fördelar. Genom att erbjuda skydd mot yttre faktorer som väder och föroreningar minskar de behovet av regelbunden rengöring och underhåll i poolen. Dessutom bidrar pooltak till ökad säkerhet genom att förhindra oavsiktlig tillgång till poolen och därigenom minska risken för olyckor, särskilt med barn och husdjur. Genom att förlänga poolens användningstid under året och skapa en mer behaglig miljö med klimatkontroll och solskydd förbättrar pooltak upplevelsen och ger ett estetiskt tilltalande tillskott till utomhusmiljön.

Fasta pooltak

Fast pooltak är byggda med en robust aluminiumram som ger en stabil struktur för hela taket. Denna ram är noggrant konstruerad för att tåla både statiska och dynamiska belastningar, vilket ger hållbarhet och långvarig prestanda. Takpanelerna, vanligtvis tillverkade av material som polykarbonat eller akrylglas, är fastsatta på denna ram med säkra fästsystem. Dessa paneler kan vara antingen transparenta eller opaka och finns i olika tjocklekar för att möta olika behov av isolering och ljusgenomsläpp.

Fördelar

 • Stabilitet och Hållbarhet
  Aluminiumramen ger en stabil grund för hela konstruktionen och kan motstå även de mest krävande väderförhållandena.
 • Optimalt Skydd 
  Takpanelerna erbjuder effektivt skydd mot solens UV-strålar, regn, snö och andra väderfenomen, vilket hjälper till att förlänga poolens livslängd och minska behovet av underhåll.
 • Anpassningsbarhet och Estetik 
  Med olika panelalternativ och färger kan fast pooltak enkelt anpassas till användarens preferenser och poolens omgivande miljö, vilket ger en enhetlig och attraktiv estetik.

Nackdelar

 • Kostnad
  Den höga kvaliteten och robustheten hos materialen som används i fasta pooltak kan göra dem till en av de dyrare alternativen på marknaden.
 • Kräver Professionell Installation
  Installationen av fast pooltak kräver vanligtvis professionell expertis för att säkerställa korrekt montering och funktion.

Teleskopiskt pooltak

Teleskopiska pooltak har en avancerad ramkonstruktion som möjliggör enkel glidning av taksegmenten för öppning och stängning. Denna ram, tillverkad av högkvalitativ aluminium, är utformad för att vara lätt men ändå hållbar, vilket möjliggör smidig drift och minimalt underhåll. Takpanelerna är liknande de som används i fast pooltak och är fästa på teleskopiska skenor som möjliggör deras rörelse.

Fördelar

 • Smidig Drift: Teleskopiska mekanismer ger användaren möjlighet att enkelt öppna eller stänga taket med minimal ansträngning, vilket gör det enkelt att anpassa sig till skiftande väderförhållanden eller användarbehov.
 • Säkerhet och Skydd: Taket kan stängas för att säkra poolområdet och skydda det mot intrång samt för att minska risken för olyckor, särskilt i närvaro av små barn.
 • Anpassningsbarhet: Teleskopiska pooltak kan anpassas för att passa olika poolstorlekar och former, vilket ger flexibilitet för olika användares behov och preferenser.

Nackdelar

 • Komplexitet: Den avancerade mekanismen hos teleskopiska pooltak kan göra dem mer komplicerade att installera och underhålla jämfört med andra typer av pooltak.
 • Kostnad: På grund av den tekniska komplexiteten och högkvalitativa material som används kan teleskopiska pooltak vara dyrare än enklare alternativ.

Lättvikts Pooltak

Lättvikts pooltak är vanligtvis tillverkade av antingen aluminium eller PVC-material och har en enklare konstruktion jämfört med fast eller teleskopiskt pooltak. Dessa låga pooltak kan vara antingen fasta eller flyttbara och är utformade för att vara enkla att installera och använda.

Fördelar

 • Enkel Installation och Användning: Lättvikts pooltak kräver minimal montering och kan enkelt flyttas eller tas bort vid behov, vilket gör dem idealiska för användare som söker enkelhet och flexibilitet.
 • Låg Vikt: Den lätta konstruktionen minskar belastningen på poolens struktur och kan göra det enkelt att hantera och flytta taket efter behov.
 • Kostnadseffektivitet: Vanligtvis mer prisvärda än andra typer av pooltak, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för budgetmedvetna konsumenter.
 • Grundläggande Skydd: Trots sin enkla konstruktion ger lättvikts pooltak fortfarande grundläggande skydd mot väder och föroreningar, vilket hjälper till att hålla poolen ren och säker.
 •  

Nackdelar

 • Begränsad Stabilitet: På grund av deras lätta konstruktion kan lättvikts pooltak vara mindre stabila än andra alternativ och kan vara mer känsliga för vind och andra yttre påverkningar.
 • Begränsad Anpassningsbarhet: På grund av deras enklare design kan lättvikts pooltak ha färre alternativ när det gäller färger och design jämfört med mer avancerade alternativ.
img-1

Sammanfattningsvis erbjuder pooltak en rad fördelar för poolägare, inklusive skydd mot väder och föroreningar, ökad säkerhet, förlängd säsong, förbättrad komfort och estetisk tillägg till utomhusmiljön. Genom att välja rätt typ av pooltak och anpassa det efter sina behov kan användare njuta av sin pool mer bekvämt och säkert året runt.