Beskrivning av systemet

Systemet består av steg, där det allra första dock kan ses som fristående och ej obligatoriskt för att gå vidare till de senare.

GRUND-SÄKERHET

logo-grund2

Systemet första steg benämns GRUND-SÄKERHET. Målet med steget GRUND-SÄKERHET är att den godkände ska kunna ta vara på sig själv eller att kunna fungera som en stark del av en grupp. Steget kräver inga specificerade förkunskaper, men den som vill genomgå utbildningen och avlägga prov, bör har rimlig möjlighet att på två dagar lära och klara alla moment. Det kräver i praktiken att personen är en hyfsat van kajakpaddlare.

Läs mer om GRUND-SÄKERHET genom att klicka här.

line

GUIDE

logo-guide2

Första steget på väg mot att bli instruktör är att utbilda sig och avlägga prov som GUIDE. Målet med steget GUIDE är att den godkände ska kunna fungera som assisterande gruppledare vid kurser/turer, men också ha lagt grunden för att gå vidare och avlägga prov som INSTRUKTÖR.

Läs mer om GUIDE på sidorna om Hur sker examinationen, om Instruktörspolicy samt Utvärderingmall Guide (sistnämnda endast som pdf-dokument)

För att öppna pdf-dokument behöver du programmet Acrobat Reader (gratis, kan hämtas här).

line

INSTRUKTÖR

logo-instruktor2

Den som utbildat sig och avlagt prov som GUIDE enligt ovan, kan senare avlägga prov som INSTRUKTÖR. Målet med steget INSTRUKTÖR är att den licensierade ska vara en fullkompetent kajakinstruktör och färledare.

INSTRUKTÖR ska uppfylla samma kravlista som GUIDE, med den skillnaden att INSTRUKTÖR ska visa sig kapabel att lära ut och leda alla momenten. Genom att genomföra en tvådagarstur och då leda och undervisa en grupp paddlare, visar kandidaten till INSTRUKTÖR sina färdigheter inför examinatorerna.

Läs mer om INSTRUKTÖR på sidorna om Hur sker examinationen, om Instruktörspolicy samt Utvärderingsmall Instruktör (sistnämnda endast som pdf-dokument)

För att öppna pdf-dokument behöver du programmet Acrobat Reader (gratis, kan hämtas här).

En kommentar till “Beskrivning av systemet

  1. Pingback: Instruktorslicens.se Blog Arkiv » Datum för årets examineringar

Kommentarer är stängt.