Instruktör Nytäppet

Nytäppet 100917-19 I helgen genomfördes en instruktörscertifiering i Hällaryds skärgård i västra Blekinge.

Väderprognosen var rätt bister och på fredagskvällen paddlade kandidater och examinatörer ut till Östra Bokö i västlig kuling. Dessutom en kraftig regnskur lagom till tältuppsättningen.
Information och en första genomgång i Martins tält, och sen lite kvällsmat innan läggdags. Efterhand klarnade det upp och månen kikade fram då och då mellan de framrusande molnen.


Lördag morgon, fem blivande instruktörer..

Lördagsmorgonen började dock bättre. Fortfarande kuling men mer växlande molntäcke och riktigt skönt när solen värmde. Vi paddlade in och hämtade upp resten av deltagarna från Malmö Kanotklubb inne på Nytäppet, och delade sen in oss i två grupper. Gemensam lunch och tältläger på södra viken av Östra Bokö.
De kraftiga vinden gjorde att det inte riktigt var läge för någon längre paddling utan dagen ägnades i huvudsak åt instruktionspass. Det övades på kantning, svep och motvindspaddling på förmiddagen och sen vidare med stöd, kontring och akterroder på eftermiddagen.


Träna kantning


Låga stöd


Jo det blåste en del..


Lite lä lördag kväll

Några stänk under dagen men mestadels uppehåll. Fram mot kvällen mojnade vinden något och vi hittade hyggligt lä för tälten invid berget. En halvtidsutvärdering, mat och sen gemensam uppesittarkväll. Diskussionen vandrade från ganska kajakrelaterade ämnen, utrustning, säkerhet, allemansrätt till nästan allt möjligt.

Alla var ganska möra efter dagen så det blev läggdags redan strax efter 22..


Mats instruerar

Söndagen bjöd på ännu bättre väder, fortfarande en del vind men mer sol. Förmiddagen ägnades först åt en snabb repetition av gårdagens övningar, och sen medsjöpaddling tillbaks till Nytäppet. Lunch i solen och därefter lite blöta övningar i viken bakom badplatsen. Höga stöd, sculling och roll, och som avslutning kajakkull..


Sculling


Mats, Ulrika & Martin

Eftersom några av oss hade lång väg hem beslöt vi att avsluta redan kl tre. Det tar ju dessutom några timmar till för packning, byta kläder, gemensam genomgång & utvärdering och avtackning..
Även om omständigheterna inte var riktigt ultimata med ovanligt hårt väder lyckades kandidaterna göra det bästa av situationen och få till en riktigt lyckad helg för alla deltagare. Vi välkomnar Gunnar, Mats, Martin, Mari och Ulrika som nya instruktörer i NIL!

/ Ulf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *