Hjälpinstruktör Kapellskär

Kapellskär 100903-05 Hjälpinstruktöresexamination utanför kapellskär i norra Stockholms skärgård.

Den första helgen i september genomfördes höstens ”hjälpis-examination”. SMHI hade lovat kuling norrifrån, så förväntningarna var höga. Väl på plats visade det sig att förhållandena ändå var hyfsat bra. Så efter en kort introduktion sjösatte ett gäng på 10 kajaker och satte kurs mot syd för att komma till den tänkta lägerplatsen på andra sidan farleden. Kvällen kantades av byig vind och enstaka regnskurar, så vi var tvungna att söka lite skydd iför kvällens diskussioner.


Fredagskvällens paddling..


..till lägerplatsen

På lördag hade vinden nästan försvunnit helt, så grupperna fick rätt enkla förhållanden att tampas med inför paddelteknikdelen. Det kändes lite som om vädergudarna ville oss väl, för precis när vi skulle äta lunch drog ett jättelikt regnmoln alldeles precis förbi oss, samtidigt som vi satt i solen. Dessutom vred de upp vinden igen under eftermiddagen, lagom till alla våtövningar. Så tack vara det kunde vi rädda varann åtminstone i något sånär realistiska förhållanden. Dagens highlights blev alla utgående Finnlandsbåtar som passerade oss tät inpå och som gav lite roliga extra vågor.


Wavehunting med Silja Line


Högt stöd i en färjesvallvåg..


Examinationssnack vid lunchrasten


Själv är bäste dräng..


Bogsering av alla dess slag..

Lördag kväll bjöd oss på en fantastisk stjärnklar himmel som förebådade en fin avslutningssöndag. Och precis så blev det. Blå himmel, bleke och skapligt varmt i luften gjorde söndagen till en perfekt avslutningsdag med olika pedagogiska övningar. När vi åter möttes vid fyratiden kändes alla trötta med glada och nöjda med helgen. Precis som det skulle vara..


Teoripass med Steffan, Marcus och Christian

Och resultatet blev Erik, Håkan, Magne, Marcus och Steffan – 5 nya hjälpinstruktörer!

/ Andi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *