EPP

Svenska Kanotförbundet erhåller 500 000 kr i statsbidrag via Svenskt Friluftsliv för att utveckla Paddelpasset, EPP.

Mer information på förbundets hemsida.
Svenskt Friluftslivs hemsida.
Kanotförbundets ansökan.

Euro Paddle Pass, EPP, är ett gemensamt europeiskt projekt som förbundet sen 2007 jobbat med att introducera. Det inriktar sig både till utbildning och examinering inom samtliga av kanotfamiljens dicipliner, mer info på SKFs hemsida.

Hittills är bara de tre lägsta stegen klara medan det fjärde lanseras nu i år. Vad de tre högsta nivåerna innebär är dock än så länge ej offentliggjort. Vad det i praktiken kommer innebära i framtiden för havs och långfärdspaddling i Sverige är därför fortfarande osäkert.

Sett bakåt i tiden har förbundet tyvärr visat ganska svalt intresse för majoriteten av medlemmarnas verksamhet (ca 77% sysslar främst med långfärd alt/eller slätvatten motion, källa: tidningen Paddling nr 6, 2009). Fokus har i stället nästan uteslutande legat på den mer tävlingsinriktade delen av kanotsporten. Viss anledning till oro kan finnas eftersom förbundet tidigare gått ut med att man avser att även paddelpasset ska bli en nettoinkomstkälla.

Förbundet har dock precis fått en ny styrelse och vi vet ännu inte riktigt vad de har för verksamhetsplan eller målsättning framöver.

Uppdatering 130402 Samtal har påbörjats om ev framtida samarbete mellan Svenska Kanotförbundet och föreningen NIL gällande EPP. Mer information kommer efterhand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *