Instruktör Vänern

Vänern 110513-15 Examinationen ägde rum på vänern i Tösse skärgård, strax söder om Åmål.
Aspiranterna hette Johan Karlström och Patrik Evald medans ansvariga examinatorerna var Stefan Jönsson och Andi Röder. Vi möttes upp på fredag eftermiddag och tillbringade sedan en natt på ett litet skär där vi pratade ihop oss om helgen. Nästa morgon mötte vi testgruppen vid hamnen. Den bestod av ett gäng friluftsfrämjare som blev ditlockade av Håkan Västeräng, en av Vänersborgs mest aktiva friluftsfrämjare tillika NIL-instruktör.

Helt enligt planerna blåste det upp en del under dagen, så både testgruppen och aspiranterna hade lite att jobba med. Stämningen var på topp och regnet höll sig (ännu) borta. Kvällen tillbringades på en välkänd lägerplats på en holme och kryddades med lite ”våtövningar” för de som ville. Tyvärr kom sedan regnet, så samkvämet vid elden blev inte särskild långvarigt. Söndagen bjöd sedan på mycket växlande väder och en del paddlingsövningar medans gruppen långsamt närmade sig Tösse hamn. Lagom tills regnet blev mera ihållande satt alla välbehållna och nöjda i sina bilar och åkte hemåt. Efter en noggrann utvärdering blev bägge aspiranter godkända.

/ Andi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *