Hjälpinstruktör Söderhamn

Söderhamn 110930-1002 Nu börjar det bli hög tid att komma ikapp med rapporteringen från sommarens examineringar, först ut hjälpinstruktör i Söderhamn.


Utrustningsgenomgång i strålande solsken

På fredag eftermiddag paddlade examinatörer och kandidater, i strålande väder med blankt hav, från Stenö ut till ön Korsmäss söder om Enskär. Det var sommarvärme och vi kunde paddla i kortbyxor och en tunn tröja. Efter tältresning var det dags för genomgång av novellfrågorna som kunde hållas på stranden. I värmen på kvällen fanns det till och med någon mygga kvar som gillade oss.


Kamraträddning på lugnt hav


Genomgång av paddelteknik

Lördagen bjöd också på fantastiskt höstväder med svag nordlig vind. På förmiddagen testades paddelteknik och sen gick vi iland på Rönnskär för lunch. Efter lunchen gick vi igenom kandidaternas utrustning på bryggan i solskenet. De blöta övningarna hölls på utsidan av Rönnskär på ett väldigt snällt hav. Dagens paddling avslutades med räddning av medvetslös i lägerviken vid ön Korsmäss.


Torrpaddling


Räddning av medvetslös

På söndagen fick vi lite sydvästlig vind o växlande molnighet och några lätta regnstänk vid lunch. Efter repetetion av paddelteknik och kamraträddningar gick vi iland på Grimshararna för lunch. Vi kom tillbaks till Stenö båtklubb vid tretiden på em. Efter den gemensamma genomgången och utvärderingarna och utdelning av certifikaten var klockan fem. De nöjda kandidaterna kunde då packa bilarna och åka hem mot Umeå, Eskilstuna och Söderhamn. Vi hälsar Martin, Kennet, Magnus och Göran välkommna som godkända hjälpinstruktörer i NIL.

/ Lars O

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *